‘Grote kans op vroege aandelenrendementen’

Aandelen en grondstoffen blijven de favoriete beleggingscategorie van Robeco's Colin Graham, beheerder van de multi-assetportefeuille, en strateeg Peter van der Welle. Er is volgend jaar echter wel tegenwind te verwachten vanuit Covid 3.0 (dat er nu al is), de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten (VS) en de economische vertraging in China.

Het Robeco multi-assetteam had aanvankelijk in september 2021 zijn voorkeuren vastgelegd in de 5-year outlook, Expected Returns 2022-2026. Maar na de komst van omikron als nieuwe en tot nu toe meest besmettelijke variant van Covid-19 moesten beleggers hun vooruitzichten voor 2022 tegen het licht houden. Aandelen blijven nummer één, maar het rendement komt vermoedelijk veel eerder dan verwacht nu centrale banken de rente gaan verhogen, zeggen ze.

“Het economische momentum, de rente en de liquiditeit zijn in onze ogen stuk voor stuk erg gunstig voor risicovolle beleggingen, hoewel een lockdown in de VS er wel toe kan leiden dat we die verwachting moeten bijstellen”, aldus Graham, hoofd van het multi-assetteam. “Op dit moment is het waarschijnlijker dat vooral dit jaar voor aandelenrendementen gaat zorgen, en niet zozeer het komende jaar of het jaar daarna. Met andere woorden, het rendement komt in een vroege fase.”

U vindt de volledige outlook in bijlage.

20211211 - NL - It's likely that equity returns will be front-end loaded.pdf

PDF - 661 Kb
Peter van der Welle
Peter van der Welle

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Robeco

Over Robeco

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder, opgericht in 1929, met momenteel 17 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Robeco loopt al sinds 1995 voorop in duurzaam beleggen. Dankzij de unieke integratie van duurzaamheidsonderzoek, in combinatie met fundamenteel en kwantitatief onderzoek, heeft het een uitgebreid aanbod actieve beleggingsstrategieën voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze strategieën beslaan bovendien een groot aantal beleggingscategorieën. Op 31 december 2019 had Robeco een beheerd vermogen van EUR 173 miljard, waarvan EUR 149 miljard met ESG-integratie. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V. Ga voor meer informatie naar www.robeco.com.