Ivo Frielink wordt benoemd tot hoofd van Strategic Product & Business Development en lid van het Directiecomité

Robeco heeft de benoeming aangekondigd van Ivo Frielink tot hoofd Strategic Product & Business Development en lid van het Executive Committee (ExCo), met ingang van 1 maart.

Frielink, momenteel Regional Business Manager APAC bij Robeco Hong Kong, zal in zijn nieuwe rol verantwoordelijk zijn voor het verder in lijn brengen van het productaanbod van Robeco met de belangrijkste commerciële prioriteiten en focus van Robeco. Daarnaast zal hij mogelijkheden toevoegen die het huidige aanbod van Robeco aanvullen en die de strategische agenda van Robeco ondersteunen.

De heer Frielink begon zijn carrière bij PricewaterhouseCoopers in 2000 en stapte in 2005 over naar Robeco, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder Corporate Development. Eind 2017 stapte hij over naar NN Investment Partners, waar hij de functie van Head of Product Development & Market Intelligence bekleedde. Na iets meer dan twee jaar keerde hij terug naar Robeco, waar hij werd benoemd tot Regional Business Manager voor APAC bij Robeco Hong Kong.

Karin van Baardwijk, CEO Robeco: "We zijn erg blij dat Ivo toetreedt tot de ExCo en deze strategische positie voor onze klanten en Robeco op zich neemt. Het maakt me ook trots dat we deze positie uit eigen gelederen kunnen invullen, wat de kracht van onze organisatie onderstreept. Ik heb in het verleden nauw met Ivo samengewerkt en ik heb er het volste vertrouwen in dat de ervaring en inzichten die hij in zijn lange carrière heeft opgedaan een grote aanwinst zullen zijn waar we allemaal van kunnen profiteren."

Ivo Frielink, Head of Strategic Product & Business Development: “Ik heb het grootste deel van mijn carrière bij Robeco doorgebracht en ik ben vereerd dat ik deze belangrijke functie mag bekleden en dat ik mag samenwerken met de leden van de ExCo en alle verschillende teams binnen Robeco. Ik kijk ernaar uit om in contact te komen met onze klanten en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun financiële en duurzaamheidsdoelstellingen door superieure beleggingsresultaten en -oplossingen te bieden. Met Sustainable Investing, Quant, Credits, Thematic en Emerging Market Equities hebben we een sterk pakket aan capaciteiten, en ik kijk ernaar uit om dit nog verder af te stemmen op wat onze klanten zoeken en waar we waarde voor hen kunnen toevoegen."

Ivo Frielink
Ivo Frielink

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Robeco

Over Robeco

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder, opgericht in 1929, met momenteel 17 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Robeco loopt al sinds 1995 voorop in duurzaam beleggen. Dankzij de unieke integratie van duurzaamheidsonderzoek, in combinatie met fundamenteel en kwantitatief onderzoek, heeft het een uitgebreid aanbod actieve beleggingsstrategieën voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze strategieën beslaan bovendien een groot aantal beleggingscategorieën. Op 31 december 2019 had Robeco een beheerd vermogen van EUR 173 miljard, waarvan EUR 149 miljard met ESG-integratie. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V. Ga voor meer informatie naar www.robeco.com.