Robeco publiceert Sustainability Report 2021

Robeco heeft zijn Sustainability Report 2021 gepubliceerd, een gedetailleerd verslag over hoe Robeco duurzaamheid integreert in zijn beleggingen en eigen activiteiten, hoe Robeco klanten dient met duurzame beleggingsoplossingen en over de manier waarop Robeco invulling geeft aan zijn active ownership-activiteiten.

Het duurzaamheidsverslag schetst ook de acties die zijn ondernomen om te voldoen aan de SFDR-vereisten en de lancering van zijn net-zero-doelstellingen om portefeuilles koolstofvrij te maken en operationele emissies te verminderen. Robeco's duurzame beleggingsstrategie is een belangrijke bouwsteen in zijn strategie voor 2021-2025. In 2021 overschreed Robeco de grens van EUR 200 miljard in AuM, met EUR 389 miljard onder engagement. Het was ook weer een jaar dat in het teken stond van de Covid-19 pandemie, met gevolgen voor medewerkers, klanten en beleggingen.

U kan het volledige rapport hier downloaden: https://www.robeco.com/en/about-us/sustainability-report.html

Karin van Baardwijk, CEO Robeco: "Ik zou onze stakeholders willen aanmoedigen om dit duurzaamheidsverslag te lezen en zo meer te weten te komen over onze benadering van duurzaamheid en de impact die we hebben via onze beleggingen. Daarnaast streven wij ernaar om te voldoen aan dezelfde normen waaraan wij anderen houden, vandaar dat wij ook werken aan de integratie van duurzaamheid in onze eigen bedrijfsvoering. Dit verslag behandelt beide aspecten. Met onze kernactiviteit, vermogensbeheerder zijn, hebben wij niet alleen de kans maar ook de verantwoordelijkheid om innovatie te stimuleren en een katalysator voor verandering te zijn. We werken samen, we betrekken bedrijven bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties en we wijzen kapitaal toe aan de juiste bedrijven - dit is hoe we een verschil maken en onze rol spelen."

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Robeco

Over Robeco

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder, opgericht in 1929, met momenteel 17 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Robeco loopt al sinds 1995 voorop in duurzaam beleggen. Dankzij de unieke integratie van duurzaamheidsonderzoek, in combinatie met fundamenteel en kwantitatief onderzoek, heeft het een uitgebreid aanbod actieve beleggingsstrategieën voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze strategieën beslaan bovendien een groot aantal beleggingscategorieën. Op 31 december 2019 had Robeco een beheerd vermogen van EUR 173 miljard, waarvan EUR 149 miljard met ESG-integratie. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V. Ga voor meer informatie naar www.robeco.com.