Robeco versterkt Sustainable Multi Asset Solutions team en benoemt Colin Graham tot Head of Multi Asset Strategies en Co-Head of Sustainable Multi Asset Solutions

Robeco heeft de strategische uitbreiding van zijn Sustainable Multi Asset Solutions-capaciteit aangekondigd met de benoeming van Colin Graham tot Head of Multi Asset Strategies en Co-Head of Sustainable Multi Asset Solutions. In deze nieuwe rol zal de heer Graham een belangrijke rol spelen bij de groei van het Sustainable Multi Asset Solutions team.

De heer Graham heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van beleggingsprestaties, teamleiderschap en innovatie in wereldwijde, Europese en Aziatische multimodale oplossingen. Meest recentelijk was de heer Graham Chief Investment Officer, Multi Asset Solutions bij Eastspring Investments (onderdeel van Prudential plc). Daarvoor was hij Chief Investment Officer, Multi Asset Solutions bij BNP Paribas Asset Management in Londen, en Managing Director, Co-Head of Global Multi Asset Strategies bij Blackrock.

Deze benoeming betekent een verdere versterking van het Sustainable Multi Asset Solutions-team, dat wordt uitgebreid tot 15 gespecialiseerde beleggingsprofessionals. Het team biedt zakelijke en institutionele klanten resultaatgerichte oplossingen op maat om hun financiële en duurzaamheidsdoelstellingen te verwezenlijken, zowel in een context van asset-only als asset-liability matching. Het team beheert momenteel wereldwijd ongeveer EUR 15 miljard aan activa, waaronder multi-activafondsen, discretionaire multi-activa-oplossingen en op maat gemaakte, op verplichtingen en cashflow gebaseerde vastrentende oplossingen.

Remmert Koekkoek, Head of Sustainable Multi Asset Solutions:Wij zijn zeer verheugd om een doorgewinterde beleggingsprofessional als Colin in ons team te verwelkomen. Zijn uitgebreide internationale ervaring en bewezen staat van dienst zullen ons Sustainable Multi Asset team ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met de uitbreiding van het team en de komst van Colin onze cliënten duurzame beleggingsoplossingen kunnen blijven bieden die aan hun doelstellingen voldoen.

Colin Graham, Head of Multi Asset Strategies en Co-Head of Sustainable Multi Asset Solutions:Ik ben verheugd om bij Robeco te komen werken. Het is een bedrijf dat ik heb bewonderd om zijn langdurige en oprechte inzet voor duurzaamheid en toekomstgerichte oplossingen. Klanten kijken steeds vaker verder dan de traditionele risico- en rendementsmaatstaven; ze willen dat hun kapitaal duurzaam wordt ingezet en een positieve en meetbare impact heeft op het milieu en de maatschappij in het algemeen. We hebben een aantrekkelijk aanbod en ik ben blij dat ik bij Robeco aan de slag kan om bij te dragen aan de groei ervan.”

Colin Graham
Colin Graham

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Robeco

Over Robeco

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder, opgericht in 1929, met momenteel 17 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Robeco loopt al sinds 1995 voorop in duurzaam beleggen. Dankzij de unieke integratie van duurzaamheidsonderzoek, in combinatie met fundamenteel en kwantitatief onderzoek, heeft het een uitgebreid aanbod actieve beleggingsstrategieën voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze strategieën beslaan bovendien een groot aantal beleggingscategorieën. Op 31 december 2019 had Robeco een beheerd vermogen van EUR 173 miljard, waarvan EUR 149 miljard met ESG-integratie. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V. Ga voor meer informatie naar www.robeco.com.